Announcement:

Today, 1080+ Deaf and Hearing Members in Deaf Boleh! Malaysia on Facebook Group. It also bridge between Deaf and hearing community to share and increase their awareness of their world!

photobucket Like my article? Subscribe to the RSS feed.

RSS delivers my updates article to your email, automatically. It’s similar to getting your newspaper delivered to you every morning.

Permohonan Rebat RM200 Telefon Pintar 3G Bermula pada 1 Januari 2013

Untuk semua orang kurang upaya (OKU), kamu boleh dapat telefon pintar 3G dengan rebate RM 200 sahaja. Mesti ingat tentang kamu akan beli telefon pintar 3G berharga RM 500 sahaja. Contohnya, Kamu tidak dapat beli telefon pintar - Apple iPhone dan Samsung Galaxy S3, atau Note 2 dengan harga RM 2,000 - 1,000. Oleh itu, kamu boleh beli Samsung, Nokia, Senheng, SenQ, LG, Sony berharga kurang daripada RM 500 saja.

Source image: lowyet.net
Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengeluarkan iklan khas bagi pemberian rebat RM200 telefon pintar (smartphone) ini di mana 1.5 juta golongan belia di Malaysia

Permohonan rebat Rm200 akan dibuka pada 1 januari 2013.

 Syarat-Syarat Rebat RM200 Telefon Pintar (3G) Dalam Pakej Komunikasi Belia
  • Warganegera Malaysia yang berumur antara 21 tahun sehingga 30 tahun
  • Berpendapatan bulanan RM3000 ke bawah
  • Dapat model telefon pintar 3G yang diluluskan itu tidak melebihi harga RM500
  • Pelanggan jalur-lebar mudah-alih sedia ada atau pakej baharu.Hanya satu telefon pintar untuk satu belia.
Daripada apa yang diketahui buat masa ini, ia dikatakan akan diuruskan oleh syarikat telekomunikasi seperti Maxis, Celcom, DiGi, UMobile, Yes YTL, dan juga TuneTalk. Seterusnya, syarikat telekomunikasi akan memilih beberapa pengedar dan penjual untuk mendapatkan telefon pintar daripadanya.

Antara pengedar dan penjual yang akan menawarkan telefon pintar dengan rebat Pakej Komunikasi Belia ini adalah Senheng dan juga SenQ.

Bila saya akan memohon?
Kamu akan melawati di portal Suruhanjata Komunikasi Malaysia pada 1 Januari 2013 dan memohon di www.skmm.gov.my

Tempoh Sah Memohon Bermula 1 Januari 2013 - 31 Disember 2013 

Source: lowyet.net

Share it Please

Selina Ooi

Hello, I am Selina Ooi, 1st Deaf Blogger and Deaf Boleh! Malaysia founder from Malaysia. I enjoyed to cover the review and event for the Deaf community here. I love to inspire and encourage Deaf people can be success in their life! If you interested to bridge between Deaf and Hearing community for educate them, or you have any event or workshop for Deaf and disability people, please contact with me at ooiselina [at] gmail.com.

0 comments :

Post a Comment

Copyright @ 2013 Deaf boleh! Malaysia . Designed by Selina .Templated by Templateism